Børnetandlæger bruger hypnose

23. maj 2009 12.01 Indland

 

Tidligere var hypnose en teknik forbeholdt psykologer, men når nogle af børnene i Alborg i dag skal en tur forbi skoletandlægen, bruger han hypnose til at behandle børnenes tandlægeskræk.

 

Og her til juni skal et større forsøg med selvhypnose hjælpe hundredvis af gravide på både Skejby og Herlev Sygehus af med fødselssmerter, skriver Kristeligt Dagblad.

 

Bevis for at hypnose kan mindske smerterDet er netop bevist, at hypnose rent faktisk kan lindre smerte. En ny ph.d.-afhandling af tandlæge og hypnoterapeut, Randi Abrahamsen fra Afdelingen for Klinisk Oral Fysiologi på Aarhus Universitet viser nemlig, at smerten nedsættes ved hypnose af mennesker med kroniske ansigtssmerter efter operationer. Randi Abrahamsen har fulgt en række patienter i flere år, og hun har også – via scanninger af hjernen – påvist forandringer i hjernen ved hypnose.

 

– Det betyder, at man vil kunne bruge hypnose som behandlingsform til at lindre kroniske smerter, siger Randi Abrahamsen, der påpeger, at der i dag er 30 hypnose-tandlæger i Danmark.

 

Ifølge hende er børn særligt modtagelige for hypnose, fordi de har nemmere ved at falde i trance. Og det er skoletandlæge i Aalborg Kommune Ulf Brock enig i. Han har gennem halvandet år hypnotiseret omkring 20 børn med skræk for tandlægens bor og sprøjte.

Links til andre kliniske tests 

www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/05/23/114354.htm

 

 

www.hypnosebehandling.com/index.php

 

 

discovermagazine.com/2004/nov/hypnosis-works

 

 

www.institute-shot.com/laboratory_research.htm

 

 

www.umm.edu/altmed/articles/hypnotherapy-000353.htm

 

 

http://www.news.harvard.edu/gazette/2003/05.08/01-hypnosis.html

 

Yderligere dokumentation og litteratur klik her